Reabilitare Termica

Prin programul national de reabilitare termica promovat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, asociatiile de proprietari platesc numai 20% din totalul lucrarilor de executie. Insa, inainte de a intra in acest program aveti nevoie de un certificat energetic de performanta pentru a vedea ce imbunatatiri trebuie aduse cladirii si ce costuri ar implica acestea.

Un certificat de performanta energetica atesta cat de eficienta este o cladire din punct de vedere al consumului de resurse. Prin acest certificat, cladirea ta este pozitionata intr-o anumita clasa de performanta energetica.

Clasele de performanta energetica reprezinta un indicator prin care se stabileste capacitatea unei cladiri de a economisi energie. Practic, cladirea ta primeste o ”nota” de la A la G (de la cel mai mic pana la cel mai mare consum de energie). Fiecare clasa are in spate un punctaj de la 1 la 100, acesta fiind stabilit cu ajutorul mai multor parametrii.

Principalul rol al Certificatul de Performanta Energetica este de a indica daca acea cladire are nevoie sau nu de imbunatatiri pentru a deveni mai eficienta in ceea ce priveste consumul de energie. Cu alte cuvinte, acest certificat iti spune daca trebuie sa investesti sau cat trebuie sa investesti in Reabilitare Termica.

Reabilitarea Termica trebuie executata numai dupa ce ai intocmit un certificat de performanta energetica. Acest certificat va cuprinde informatii despre starea cladirii tale si iti va oferi informatii despre masurile pe care ar trebui sa le iei pentru a oferi conditiile optime de functionare.

De asemenea, certificatul de performanta energetica va incadra cladirea ta intr-o clasa energetica de performanta si, pe langa acest fapt, iti va oferi informatii despre clasa energetica in care se va incadra cladirea ta in urma reabilitarii termice.

Asadar, vrei sa cheltuiesti mai putini bani si sa faci o investitie fara sa gresesti? Obtine un certificat de performanta energetica pentru cladirea sau locuinta ta. Vei avea toate informatiile necesare pentru a economisi cat mai mult!