De ce am nevoie de un Certificat Energetic?

Principalul motiv pentru care trebuie sa ai un certificat energetic este legea 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.

Daca vrei sa vinzi o locuinta, sa inchiriezi sau vrei sa intabulezi o cladire noua, nu o poti face fara acest certificat.

Art. 12 – alin. (2) Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere.

Performanta energetica se refera la tot ceea ce implica o buna functionare a cladirii: incalzirea termica a incaperilor, incalzirea apei pentru consum, racirea, ventilarea, iluminatul sau orice alte utilitati.

Certificatul Energetic atesta cat de eficienta este sau nu o cladire in consumul resurselor – combustibil, energie electrica, energie termica – pentru a oferi conditiile optime de functionare.

Chiar daca nu urmeaza sa vinzi, sa inchiriezi sau nu ai o cladire noua,   Certificatul Energetic se poate dovedi extrem de util. Iti poti face astfel o idee clara cat de mult cheltuiesti pentru intretinerea cladirii si mai ales, prin recomandarile ce insotesc acest certificat, afli ce ar trebui sa faci pentru a reduce aceste cheltuieli si a spori confortul propriu cu cheltuieli minime.Din luna iulie 2012, orice tranzactie imobiliara o vei putea face doar daca ai un certificat energetic pentru casa sau cladirea ta. Mai multe detalii poti gasi in reportajul de mai jos:

Pentru a obtine un Certificat Energetic, Scrie-ne acum la ce@avizareenergetica.ro sau suna la 021.305.41.17 sau la 0372.15.44.11 (Vodafone – tarif normal).